Over het Sociaal Afhaalpunt

Veel ouderen voelen zich eenzaam. Het wegvallen van vrienden en familie en een verminderde mobiliteit zorgen ervoor dat ze steeds minder contact hebben met andere mensen. En dus is er grote behoefte aan een praatje, hoe klein dan ook.

Bekijk de film

Waarom het Sociaal Afhaalpunt?

Er zijn voldoende mensen die met alle plezier dat praatje met hen zouden willen maken. Maar de stap om ook daadwerkelijk naar een verzorgingstehuis voor ouderen te gaan, blijkt toch groot.

Wij denken dat die stap kleiner kan worden gemaakt door mensen een extra reden te geven om bij ouderen langs te gaan. Namelijk: om je pakketje af te halen dat je hebt besteld.

Het Sociaal Afhaalpunt. Haal een pakketje, bezorg een praatje.

Wie zijn we en wat is onze ambitie?

Het Sociaal Afhaalpunt is een initiatief van reclamebureau Etcetera en Zorginstelling De Luwte in Amstelveen. Het is begonnen als pilot bij 1 vestiging. Maar onze ambitie is om in heel Nederland Sociale Afhaalpunten te laten ontstaan. Elke zorginstelling die interesse heeft om ook een Sociaal Afhaalpunt in het leven te roepen, kan zich via onderstaand contactformulier aanmelden. En krijgt dan alle nodige informatieformulieren (denk aan folders) toegestuurd.

Wilt u geen Sociaal Afhaalpunt starten, maar het initiatief wel steunen op welke manier dan ook, neem dan ook even contact op.