Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over Sociaal Afhaalpunt? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Wat is het Sociaal Afhaalpunt?

Het Sociaal Afhaalpunt is de plek in een zorgcentrum waar mensen hun pakketjes kunnen laten bezorgen en tijdens het afhalen even een praatje kunnen maken met eenzame ouderen.

Win-win voor iedereen. Want ouderen krijgen de aanspraak waar ze zo naar verlangen. En degene die een praatje komt maken, krijgt naast z'n pakketje een heel goed gevoel.

Waar zitten de Sociale Afhaalpunten?

Op dit moment zijn er 3 Sociaal Afhaalpunten. Maar we zijn hard bezig om ook in de rest van Nederland Afhaalpunten te openen.

Moet ik een afspraak maken om mijn pakketjes op te halen?

Nee, pakketjes kunnen 7 dagen per week opgehaald worden. Voor openingstijden, zie het Sociaal Afhaalpunt waar je je pakketje wil laten bezorgen.

Zijn er extra kosten aan verbonden als ik mijn pakketje bij een Sociaal Afhaalpunt laat bezorgen?

Nee, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Extra reden om een keer langs te komen!

Wie neemt mijn pakketje in ontvangst?

De pakketjes komen binnen bij de receptie van de desbetreffende zorginstelling. De pakketjes blijven altijd in het zicht van een medewerker van de zorginstelling.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Het Sociaal Afhaalpunt is een not for profit initiatief waaraan zorginstellingen belangeloos meewerken. Het Sociaal Afhaalpunt en de betrokken zorginstellingen en hun bewoners kunnen dan ook geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies of beschadiging van brieven of pakketten. Omdat dit zo is, is het Sociaal Afhaalpunt ook ongeschikt voor duurdere zendingen. Een voorwaarde die wij stellen voor gebruik van het Sociaal Afhaalpunt is dan ook dat u geen post of pakketten met een waarde van meer dan €100 aan het Sociaal Afhaalpunt laat versturen. Zo kan er ook nooit grote schade ontstaan waarover wij mogelijk in conflict raken. Mocht een deel van deze regels om wat voor reden dan ook buiten toepassing worden gelaten, dan blijft de rest van toepassing en komt voor de buiten toepassing gelaten regel een regel in de plaats die zoveel mogelijk hetzelfde effect bereikt. Zo kan dit initiatief blijven bestaan.